Studerande MF19 Vilka vi är

Adam Starsmark

Jag är född 1994 och har min bakgrund inom kortfilm och teater. Jag har skrivit och regisserat kortfilmerna Vikarie (bl.a. Göteborg FF 2019) och Aska (bl.a. Istanbul ISFF 2018). Våren 2019 tog jag en kandidatexamen i filmvetenskap och innan det studerade jag på Molkom Folkhögskolas skådespelarlinje. Jag avslutade universitets-tiden med en terminslång praktik på Cinenic Film där jag fortsatt har uppdrag som lektör och researcher.

Ämnen jag intresseras av är främst kring samhällsfrågor och mänskliga relationer. Så som sprickor i system och institutioner, arbetsförhållanden, dysfunktionella familjer, kommunikationsproblem och identitet. Som författare föredrar jag ett berättargrepp där åskådaren inte vet mer än karaktärerna, utan att berättelsen istället upplevs tillsammans.

Filmer som inspirerar mig är exempelvis Two Days, One Night, Allt För Min Son, Grand Central, Take This Waltz och The Squid and the Whale.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.