Studerande MF19 Vilka vi är

Andreas Mortensen

Jag är 25 år gammal och har skrivit hela mitt liv. Särskilt efter att min generation fann läsglädjen i den där deckarserien med trollerifasad. Men det var först som 17-åring jag på riktigt upptäckte film och insåg att berättandet för mig ligger mer i bilder än i ord.
På gymnasiet gick jag film- och tv-inriktning och skrev och regisserade tre kortfilmer under sista året. Som gymnasiearbete skrev jag ett filmmanus. En mörk komedi om en teaterregissör som anställer en hednisk självmordskult för att medverka i hans nya pjäs. Sedan dess har jag skrivit och regisserat två kortfilmer, som båda har prisats för bland annat bästa manus lokalt och internationellt. Jag är väldigt intresserad av när magiska element representerar jordnära och relaterbara känslor. Nästan allt jag någonsin skrivit för min egen skull har involverat magisk realism, och mänskliga misstag externaliserade i metaforer. Mina största influenser inkluderar Selma Lagerlöf och bröderna Coen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.