Studerande MF19 Vilka vi är

Andreas Nygård

Jag började mitt skrivande som revysketchförfattare och låtskrivare. Min ambition är att skriva för TV och jag känner stor passion för såväl drama som humor, gärna i kombination. Jag inspireras av serier som ”Girls” vilken jag tycker lyckas engagera på både ett emotionellt och humoristiskt plan. Jag gillar även dess mindre format och ”inzoomning” på de vardagliga relationerna.
Dramaturgi och berättelsestruktur är också ett stort intresse jag har. Jag upplever att manusbyggande har många likheter med sketchskrivande och uppbyggnad av skämt. För mig innebär de båda ett pusslande vilket jag verkligen gillar. Jag älskar att vara i process och vill gärna jobba i manusrum och få vara med och vrida och vända på en idé till den tar sig ett konkret uttryck.
Ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat är HBTQ+-personers perspektiv vilket jag gärna vill vara med och skildra på olika sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.