Studerande MF19 Vilka vi är

Jenny Hellman

Jag är en exotisk åländska som förirrade mig till Västra Götaland för ett decennium sedan och blev kvar. Intresset för det skrivna ordet har funnits där så länge jag kan minnas; som liten, innan jag lärde mig skriva och läsa, ritade jag ofta små berättelser, som jag sedan låtsades läsa för min farmor (eller någon annan stackare som orkade lyssna). De var väl kanske inga dramaturgiska mästerverk, men tände absolut en skrivarglöd i mig. Sedan dess har jag lyckligtvis avancerat något, och utforskat olika sorters uttryck genom text, men gjort mig mest hemmastadd inom novellskrivandet. Jag har bland annat gått en skrivarlinje vid Malmö Folkhögskola, och eftersom jag när ett stort intresse för film och serier var steget till en manusförfattarutbildning därmed inte särskilt långt. Min favoritgenre är skräck, men jag är också riktigt svag för kostymdrama. Ett existerande verk som jag önskar att jag skrivit är HBO-serien Carnivàle (2003-2005).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.