Studerande MF19 Vilka vi är

Susanna Martelin

Jag är född 1980 i Göteborg. Här lever jag med min familj; en intelligent man, två intelligenta barn och två korkade katter. Min skrivande bas är prosan, vilken jag har ägnat mig åt i över tjugo år.
2017 romandebuterade jag med Så långt vi kan följas, en berättelse om vänskap och sorg för unga vuxna. Skrivandet är ett hantverk som jag ständigt vill utveckla och jag är glad för möjligheten att skriva för flera medier. Mina intressen är bland annat grönsaksodling, stickning och att skildra människor i kris. Kärnan i mitt skrivande är min outtömliga nyfikenhet på mina med- och motmänniskor, våra relationer och reaktioner. Brukar ofta stänga in mina karaktärer (i känslor, händelser, sociala rum) för att se vad som händer när de försöker ta sig ut. Bland de många serier som gjort stort intryck på mig kan nämnas SKAM och The Knick, bland filmerna bland annat The Fisher King och Monsters. Jag dras till serieformatet och skriver ofta drama för unga och vuxna. Jag skulle gärna utveckla mig inom komedi och att skriva för barn och så är jag nyfiken på manusskrivande för spelbranschen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.