Vad vi gör

Bara bra serier

Hur utvecklar man en serie och hur jobbar man i manusrum? Det nya året började med sex intensiva veckor tevedramatik.

Året började med tevedrama. Först pitchning av serieidéer för utveckling i klassen och bygge av manusrum. Sedan föreläsningar med gästande manusförfattare Niclas Ekström, om teorier kring tevedramaturgi och kopplat till samtal med exempel från olika projekt, om de yrkesroller som finns, hur de samspelar och diskussioner om branschens framtid.

Mest uppskattade var Niclas två workshops, dels nedbrytning av storylines och skrivövningar från teveserier där han varit redaktör och författare, dels Manusjam hos Film i Väst, där flera idéer uppstod som sedan grupper valde att arbeta vidare med under resten av terminen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.