Studerande MF19 Vilka vi är

Lisa Gripenberg

Jag har skrivit sen jag var liten. När jag fick min första dagbok lärde jag mig att anteckna i den varje dag och det fortsatte jag med i många år framåt. Att läsa de där gamla dagböckerna idag kan vara väldigt roligt och inspirerande, vilket leder mig till genren Coming of age. Mycket av det jag skriver handlar om tiden mellan ung och vuxen, ofta med drag av komedi. Jag inspireras av mina egna upplevelser och skapar ofta historier därefter. Att skriva för ungdomar och ge dem lika fina tittarupplevelser som jag fick när jag var liten är något jag verkligen vill göra. Det kan vara så givande att se något riktigt bra i den där åldern, när man börjar lära känna sig själv.
Förutom skrivandet har jag en bakgrund inom skådespeleri och det ger mig en förståelse för hur det jag skriver skulle kunna framföras. Min drivkraft att skriva är min vilja att berätta. Mina idéer kan skapa hela världar framför mig och som en film ser jag miljöer och situationer som jag helt enkelt måste skriva ner.
Jag inspireras av historier om ungdomar, karaktärer på resor och starka kvinnliga huvudkaraktärer. filmer och tv-serier som Euphoria, Cherrybomb, Kick-Ass och Skins.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.