Studerande MF19 Vilka vi är

Lisa Lundström

Jag gillar att prata, även om jag också är bra på att vara tyst. Ibland berättar jag långa historier för mina vänner, har lärt mig vilka som står ut med fler detaljer och vilka som snabbt säger: ”kom till sak!” Nyligen förstod jag att historieberättande kanske faktiskt är ett intresse. Jag hittade manusformatet och det känns som att jag hittat en skatt.

Eftersom det finns risk att framstå som tråkig när man säger att man är rolig så säger jag inget om det, men jag är bland annat intresserad av att skriva komedi. Även relationellt drama, lökig romantik eller filmer om att jorden ska gå under känns lockande.

Jag lever med uppfattningen om att det personliga är politiskt och samhällsfrågor blir därför en naturlig del av min vardag. Det pågår ett ständigt analysmaskineri inom oss som närs av vår omgivning. Informationen passerar inte alltid det medvetna, men den lär oss saker om våra medmänniskor, om livet och om oss själva. Eftersom jag är nästan orimligt intresserad av det här, både på ett nära och ett strukturellt plan, så går mitt analysmaskineri ofta på högvarv. Ihop med pratandet tror jag att det kan vara en av mina goda kvaliteter som manusförfattare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.