Krönikor

Att leka med texter

”Det finns ju många sätt man kan skriva en krönika på”, sade en intet ont anande Dragan till klassen för ett par veckor sedan.

”Herregud, det har han ju helt rätt i – åh vad kul!” tänkte jag och glömde sedan genast bort uppgiften. Fram tills idag.

Vi är snart färdiga med terminens sista block – Adaptationer. Min sista-skolveckan-trötta hjärna kryper omkring innanför min gula kökstapet i takt med kvinnan i novellen som jag har valt att arbeta med. Orden och idéerna rinner inte direkt ur fingrarna för tillfället och det kan ju vara lite stressande när man fortfarande har uppgifter och deadlines. Men så fick jag, plötsligt och i sann adaptations-blocks-anda, för mig att jag naturligtvis skulle arbeta om YRGOs officiella text om Manusförfattarutbildningen. Det finns ju många sätt man kan skriva en krönika på. Till exempel genom att inte alls skriva själv utan redigera och leka med en text som inte ens är ens egen.

YRGO MANUSFÖRFATTARE – i Black Out Poetry-format:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.