Studerande MF20 Vilka vi är

Alexandra Thomas

Jag är uppväxt i Stockholm och har i perioder bott i Australien. Att samla på uttryck och intryck, och sedan bygga egna världar, är något jag alltid sysslat med. Jag har gått en ettårig författarutbildning, studerat medie- och kommunikationsvetenskap och kreativt skrivande på Göteborgs universitet.

I drygt tio år har jag jobbat som ledarutvecklare, chef och specialist i organisationspsykologi. Psykologyrket ger insyn i olika branscher, beteenden och situationer. Människor, vare sig de befinner sig på ett verkstadsgolv i Gnosjö, ett styrelserum i München eller en kreativ byrå i New York, är fascinerande. Som psykolog tar jag ofta ett steg tillbaka, söker teman och funderar på varför saker är som de är.

Våren 2020 gav jag ut spänningsromanen Brister som finns hos bokhandlare, på bibliotek och som ljudbok. Jag och en skådespelare har nyligen avslutat ett filmmanus baserat på en sann historia. Manusförfattandets skrivande i dialog och scener, och att skriva med någon som har samma vision, är väldigt stimulerande.

Intresset för människans psykologi ökar och som manusförfattare vill jag underhålla, skapa spänning och förändra. Beröra med både allmänmänskliga och nyskapande perspektiv inom Nordic noir, -relationsdrama- och thrillergenren. Jag är intresserad av tvetydigheter, tragik som slår över i komik och människor som på olika sätt befinner sig på gränsen. För tillfället skriver jag på uppföljaren till Brister och vill adaptera den till film eller tv-serie. Som manusförfattare jobbar jag gärna både nationellt och internationellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.