Studerande MF20 Vilka vi är

Julia Sigurdhsson

Redan när jag var sju år bar jag på en hemlighet: jag skulle bli berättare när jag blev stor. En lika bra som Ulf Stark, Hergé och Tove Jansson. Och flera år senare, efter en vända i teatervärlden i London, började jag studera kreativt skrivande i Malmö, där min sista berättelse blev den om ynglingen Vincent som söker sin plats i en påhittad värld och som fick läraren att stiga fram och säga: ”Om du någonsin skriver ner det här så hör av dig, för vi skulle vilja läsa den.”

Berättelsen om Vincent tilltalar mig än idag och jag inspireras fortfarande främst av människors sökande efter tillhörighet och sammanhang. Jag strävar efter att emotionellt beröra genom berättelser och drömmer om att få adaptera Vladimir Nabokovs Lolita för film och medskapa en julkalender för SVT.

Florian Henckel von Donnersmarcks Das Leben Der Anderen, Richard Curtis The Vicar of Dibley, Tony Jordans Dickensian och Hayao Myazakis Spirited Away är filmer och serier jag högt
värderar som publik och författare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.