Studerande MF20 Vilka vi är

Saga Runsten

När folk frågar mig vad jag gjort så är min svar kort och slätt: ingenting! Jag är nyexaminerad från gymnasiet, bor hemma hos mina föräldrar, har läst natur och vart inställd på att bli läkare tills typ förra året, aldrig bott utomlands eller något sånt häftigt…

Trots det, väljer jag nu att utbilda mig till manusförfattare. Hur kommer det sig? kanske ni undrar. Jo, så här börjar det; Saga, 3 år, läser sitt första ord. Charming right? Vi spolar fram till Saga ca 6/7 år som skriver berättelser om spionkatter som utsmyckas med de finaste bilderna Google hade att erbjuda. Spolar fram ytterligare några år; Saga, 13 upptäcker Wattpad, en app där amatörförfattare kan publicera sina berättelser. Fattar stort tycke för detta och skriver några böcker för skojs skull, kvalitén går väl att ifrågasätta, men roligt var det i alla fall.

Vi spolar fram till förra året, Saga 17, börjar 3an på gymnasiet och väljer att läsa en skrivande kurs. Detta tillsammans med mitt växande hat för matte och kemi, pushade mig tillräckligt för att
se över mina livsmål. Ett snack med studievägledaren senare och Yrgo; manusförfattare var det jag ville göra. Ett halvår senare står jag nervöst utanför Gothenburg Film Studios och väntar på att starta min första dag som manusförfattare.

The End.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.