Studerande MF20 Vilka vi är

Erik Engel

Jag har skrivit sedan jag gick i högstadiet. Jag började skriva noveller, och kort därefter på allt från böcker till filmmanus, sånger, musikaler och pjäser. Nu i efterhand är jag stolt över att jag i början tog mig så extremt mycket vatten över huvudet. Det har gjort att jag lärt mig mycket utav diverse misstag och utvecklat mitt skrivande något kolossalt.

Jag gillar att skriva i olika former. Ibland finns det något härligt i att gå in i en persons tankar på djupet, som man gör i romanens form, och ibland är det roligare att mestadels fokusera på dialoger, som i filmmanusets form och lämna resten upp till publiken.

Jag håller också på en del med stand up och får genom det arbeta på att skriva korta och koncentrerade skämt, vilket även det kommer med sina utmaningar.

Jag skulle säga att jag dels använder skrivandet som en form av terapi. Jag har märkt att alla historier som jag verkligen brinner för och som jag ger mig fan på att slutföra ofta har sin rot i verkligheten. Jag har en fäbless för att blanda humor med allvar. Mina skämt eller ljusa historier har ofta släng av allvar och mina allvarliga historier släng av humor, då jag tycker det är en passande representation av livet samt gör det hela betydligt roligare.

Jag sökte denna utbildning för att utveckla mitt skrivande, och då framför allt manusskrivandet, i hopp om att det ska kunna leda till jobb i framtiden. Det finns få saker som jag kan tänka mig så stimulerande som att i framtiden sitta i ett manusrum och kasta ut idéer med likasinnade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.