Studerande MF20 Vilka vi är

Josefine Hedén

Jag började skriva för att min fröken i andra klass lät mig förstå att jag var bra på att berätta historier och för att min storebror några år senare gav mig en poesibok av Bodil Malmsten. Sedan blev jag jurist.

Det första jag gjorde efter min juristutbildning var att söka en grundkurs i journalistik. Jag har även gått ett antal kurser i kreativt skrivande. Under åren har jag samlat på mig beskrivningar av olika människor, möten, miljöer, relationer och situationer. Vackra ord samlar jag också på. Jag hoppas att mina beskrivningar eller små scener kan bli en del av något större. Det är det jag vill lära mig. När komik och allvar möts på film så tycker jag oftast att det blir som mest intressant.

Livet är underbart (La vita É bella) ​brukar bli svaret på favoritfilm, men några senare favoriter är ​Marriage Story ​och ​Min pappa är Toni Erdmann.​ Ska jag nämna en svensk kultserie så blir det ​Spung​ och en utländsk så blir det ​Cold Feet,​ men serier som inspirerar mig just nu är Älska mig ​och ​Normal People​.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.