Studerande MF20 Vilka vi är

Kajsa Algestrand

Jag har så länge jag kan minnas varit uppslukad av berättelser och vad de gör med oss människor. Men det va inte förrän i tonåren som jag fick upp ögonen för ord och mitt egna skrivande på allvar. Det i kombination med ett väldigt stort filmintresse fick mig in på denna bana. Om jag ska etablera en specifik genre på de texter jag skriver så skulle det vara coming of age, då mina berättelser ofta handlar om stadiet mellan ung och vuxen, och allt som händer under de åren. Jag tar ofta inspiration från självupplevda händelser eller sånt som jag hört från andra i min omgivning. 

Jag är mest intresserad av att skriva manus för spel, film och TV. 

Jag vågar dock inte svara på vem jag är som författare, för det har jag inget svar på än. För även om jag är säker på att jag vill skriva för att belysa ämnen jag tycker är viktiga, så finns det så många olika genrer som jag endast touchat på ytan och som bara väntar på att dykas ner i. 

Förutom skrivandet har jag studerat skådespeleri i Stockholm på Calle Flygare Teaterskola. Dans samt utbildning inom dokumentärfotografi på Nordiska folkhögskolan i Kungälv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.