Krönikor

En tomtesäck fylld med nya intryck

Det var med en liten suck jag läste att mitt namn stod skriven under vecka 52 på krönika-listan. Typiskt tänkte jag. Mitt under julen och slutspurten för höstterminen. Men efter att ha suttit och funderat över den här texten började jag komma till kontentan att jag faktiskt har en stor fördel. För här sitter jag nu, dagen innan julafton och kan mer eller mindre summera höstterminen som börjar leda mot sitt slut.

Den här terminen har på många sätt flugit förbi snabbare än jag kan skriva ​Hjältens resa​. Men på samma gång har den här tiden varit så fullproppad med kunskap och nya intryck att det är svårt att tro att det inte gått längre tid. Någonting som har speglat den här terminen för mig samt min klass är målet att försöka förstå vilka vi är i skrivandet och vilken bransch vi välkomnas in i, Detta i block som ​Utveckling av idéer och koncept ​samt ​Den egna rösten, ​för att nämna några exempel. Med flera olika gästföreläsare och arbeten har vi börjat få ett grepp om det, och framförallt en stor skrivarlust som bara växer sig större för varje lektion som går. En uppfattning om varandra och vilka vi är som klass har också spelat en stor roll den här hösten. Från att i början av terminen kunnat ses i halvklass en gång i veckan och med det kunnat ta sällskap till hållplatsen efter lektionen, bara småprata och lära känna varandra. Till att i september gå över helt till distans och ställas inför den lite mer komplicerade situationen att bekanta sig med sin klass utan den sociala integreringen vi skulle fått naturligt om läget hade sett annorlunda ut.
Men nu ser inte läget ut så och med den insikten har vi lärt oss att finna oss i det. Kanske rent av gilla läget och se de positiva aspekterna av distansundervisning också.
För även om allt inte är guld och gröna skogar just nu så skulle jag vilja knyta ihop den här säcken med en mening som jag efter dagens föreläsning med ​Dunja Vujovic ​skrivit ner i mitt anteckningsblock; ​Ha framtidstro, ni är i rätt bransch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.