Vad vi gör

Med början i TV-familjen

Vad har Looking, Avenue 5, Big Love, Togetherness, och Succession gemensamt, på ytan fem väldigt olika teveserier? Svaret inledde MF20:s block Att skriva för teve och pitcha, att i samtliga spelar familjens dynamik en central roll. Så brukar det ofta vara på teve, oavsett vi tänker på det eller inte.

Efter ett inledande seminarium om The Righteous Gemstones började därför blocket med att klassens fem manusrum fick utveckla var sitt koncept för en teveserie, som alla var centrerade kring olika familjer.

Blocket fortsatte med manusförfattare Niclas Ekström, som under fem veckor föreläste om teveseriers struktur och utveckling, ledde manusjam och handledde manusrummen i processen att ta fram elva olika koncept, som grupperna i slutet av blocket ska få pitcha för filmkonsulent Martin Hammar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.